Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 09-06-2022

Tryghed styrket i dagpengesystemet

Et flertal i Folketinget har vedtaget et lovforslag, der blandt andet gør det muligt at få tillæg til dagpengene under de første tre måneders ledighed. Dermed styrker man trygheden for ca. 1,5 mio. lønmodtagere.

Fremover skal det være muligt at få op til 23.000 kroner i dagpenge under de første tre måneders ledighed. Det blev vedtaget torsdag den 9. juni 2022 af et flertal i Folketinget.

Lovforslaget L 173 udmønter dele af den brede politiske aftale Hurtigere i job, et stærkere arbejdsmarked, investeringer i fremtiden og innovative virksomheder, der blev indgået i januar i år.

Ud over muligheden for at hæve den maksimale dagpengesats under de første tre måneders ledighed er det besluttet, at satsen for dimittender bliver sat ned efter tre måneders ledighed, og dimittenddagpengeperioden forkortes fra to til et år. Endelig bliver der indført et sprogkrav for dimittender, der ikke har en tilknytning til det danske arbejdsmarked.

Lovforslaget vil på grund af forligsbindinger træde i kraft efter et valg.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg er virkelig glad for, at vi får investeret så markant i dagpengesystemet. Det er mig bekendt første gang i mere end 40 år, og det har været en vigtig prioritet for regeringen. Cirka 1,5 mio. hårdtarbejdende lønmodtagere vil opleve en større tryghed, hvis de skulle miste deres arbejde.

- Når loven træder i kraft, skaber vi en bedre og mere fair balance i dagpengesystemet, end hvad tilfældet er i dag. Det, mener jeg, er afgørende for fortsat at have et trygt, solidarisk og attraktivt system, som lønmodtagerne vil bakke op om. Det har krævet prioriteringer, men aftalen er en vigtig fremtidssikring af den unikke danske model.

Kontakt

Pressevagt

51232830