Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 23-09-2022

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 2022

I juli 2022 var der 2.952.700 personer i job. Det er 5.000 færre end måneden før svarende til et fald på 0,2 procent. Efter 17 måneder med stigninger falder beskæftigelsen nu.

Ser man på den private sektor, er der i juli et uændret antal lønmodtagere siden juni måned. I samme periode er der 5.000 færre offentligt ansatte.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Beskæftigelsen herhjemme følger fortsat en fin udvikling. Selvom der ikke er sket en stigning siden juni, så har vi set stigning i beskæftigelsestallene 17 måneder i træk. Siden januar 2021 er lønmodtagerbeskæftigelsen sågar steget med omtrent 190.000. Det bekræfter mig blot igen i, at regeringen har ført en ansvarlig og klog økonomisk politik, som vi fortsat høster frugterne af.

- Selvom det går så godt med beskæftigelsen herhjemme, så mærker alle konsekvensen af de stigende forbrugerpriser. Det er noget, der påvirker alle danske hjem og virksomheder. Det er regeringen meget opmærksomme på, og vi har allerede sat en række af kompensationsordningerne i gang for at hjælpe de danske familier bedst igennem vinteren – og der er mere på vej.

- Vi står i en kritisk situation, hvor vi i den grad har brug for dygtige medarbejdere og arbejdsgiverne skriger på arbejdskraft – både i det private og det offentlige. Det er en chance for at få seniorer og folk på kanten af arbejdsmarkedet med, der brænder for at komme i job. Vi har også åbnet diskussionen om, hvordan vi kan blive endnu bedre til at rekruttere og fastholde medarbejdere – og vi vil gerne gøre endnu mere.

Kontakt

Pressevagt

51232830