Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 13-09-2022

Stigning i antal fordrevne ukrainere i arbejde

Antallet og andelen af fordrevne ukrainere på det danske arbejdsmarked fortsætter med at stige. 47,6 pct. af dem, der er står til rådighed for arbejdsmarkedet er i beskæftigelse i august. Det viser foreløbige tal for august.

Der kommer fortsat flere fordrevne ukrainere på de danske arbejdspladser. I august er der foreløbigt registreret 5.096 personer i beskæftigelse. Det svarer til, at 47,6 pct. af dem, der står til rådighed for arbejdsmarkedet ved enten at være i beskæftigelse eller være jobparate på SHO-ydelse, nu er i job. Det er en stigning fra 43,4 pct. i juli måned.

Tallene forventes at ændre sig, når der kommer efterregistreringer. Den nye opgørelse viser, at tallet for ukrainere i beskæftigelse i juli måned er opjusteret til 4.565.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg glæder mig over, at flere fordrevne ukrainere har fået foden inden for på det danske arbejdsmarked. Vi har hele tiden ønsket at hjælpe de mennesker, hvis hjemland er i krig, så godt som muligt. Så det primære fokus har været, at de blev hjulpet på plads. Men mange både kan og vil forsørge sig selv og familien – også for at skabe en så normal hverdag som muligt. Det er positivt, at det stadig lykkes for flere at komme i job, og færre har behov for at modtage en ydelse.   

- Regeringen har gjort vejen til beskæftigelse hurtigere og mere smidig ved at justere systemer og regler. Jeg håber naturligvis, at endnu flere kan finde sig et arbejde. Ledigheden er lav, beskæftigelsen er høj, og virksomhederne kan godt bruge de ekstra hænder på et brandvarmt arbejdsmarked.

Kontakt

Pressevagt

51232830