Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 31-01-2023

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstallet for december 2022

I december 2022 var der 80.800 ledige. Det er 2.700 flere end måneden før svarende til en stigning i ledigheden på 3 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu 2,7 procent.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Vi ser nu ledigheden stige igen. Det ændrer dog ikke ved, at vi kommer fra et rigtig godt udgangspunkt med lav ledighed og høj beskæftigelse. Det gør, at vi heldigvis står stærkt rustet i de her økonomisk usikre tider med høj inflation og krig i Europa.

- Henover de seneste år er det heldigvis lykkedes os at få mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere med på vognen. Dem er det nu vigtigt, at vi alle går en ekstra mil for at holde fast i. Samtidig er det vigtigt fortsat at give en chance til alle dem, der står på spring for at komme med i arbejdsfællesskabet. Det gælder ikke mindst de seniorer og handicappede, der både kan og vil.

- Mange steder i velfærdsfagene og blandt virksomhederne mangler der fortsat hænder, og prognoser peger på, at disse udfordringer kun vil blive større. Derfor er det vigtigt, at vi fastholder ambitioner om reformer, og derfor har vi i regeringen peget på en række tiltag, der skal sikre flere hænder til vores arbejdsmarked.

Kontakt

Pressevagt

51232830