Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 22-02-2023

Et år efter Ruslands invasion af Ukraine er 7.055 ukrainere i arbejde

Mange fordrevne fra Ukraine er i beskæftigelse på det danske arbejdsmarked. Nu er 56 pct. af dem, der er står til rådighed for arbejdsmarkedet i beskæftigelse i januar 2023. Det viser foreløbige tal.

Et år efter Ruslands invasion af Ukraine har mange tusinde fordrevne fået ophold efter særloven i Danmark, og mange er kommet i beskæftigelse. De seneste tal viser, at 7.055 er i beskæftigelse i januar. Det svarer til 56 pct. af de fordrevne fra Ukraine, som er i den arbejdsdygtige alder og står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Jeg er oprigtigt glad for, at så mange har fundet vej til det danske arbejdsmarked. Det siger rigtig meget om de fordrevne ukrainere, at de allerede fra begyndelsen har haft viljen og evnen til at træde ind på en arbejdsplads i et fremmed land. Og mange har endda efterladt familie og venner i en krigszone.

- Vi har fra dansk side først og fremmest haft fokus på at hjælpe ukrainerne på plads her i landet med bolig og børnepasning. Men mange både kan og vil arbejde og forsørge sin familie. Derfor har vi også haft stort fokus på at give hurtig og smidig adgang til arbejdsmarkedet – til gavn for den enkelte og samfundet som helheden.

- Jeg håber naturligvis, at endnu flere kan finde sig et arbejde. Ledigheden er fortsat lav, beskæftigelsen er høj, og mange virksomheder kan godt bruge de ekstra hænder.

Kontakt

Pressevagt

51232830