Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 08-05-2023

Nu begynder udbetalingen af
inflationshjælp til modtagere
af ældrecheck

I dag begynder udbetalingen af inflationshjælp på 5.000 kr. til ca. 290.000 folkepensionister. Det er den tredje udbetaling som følge af de høje priser, og den betyder, at de økonomisk vanskeligst stillede pensionister i alt vil have modtaget 10.000 kr. i ekstra økonomisk støtte.

Udbetalingen er en udmøntning af Aftale om Inflationshjælp, der blev indgået i februar 2023 mellem regeringen og et bredt udvalg af Folketingets partier. Modtagerne er folkepensionister, der har begrænsede supplerende indtægter og en lav likvid formue, og som derfor er berettiget til at modtage ældrecheck for 2023. 

Udbetaling Danmark udbetaler i de kommende dage den ekstra økonomiske støtte på 5.000 kr. Den udbetales til folkepensionister, der er berettigede til og har modtaget ældrecheck for 2023. Folkepensionister, der var berettigede til og modtog ældrecheck for 2022, har tidligere modtaget en kompensation for de høje energipriser på 5.000 kr. Den samlede ekstra økonomiske støtte til ældrecheckmodtagere beløber sig dermed til i alt 10.000 kr. 

Den ekstra økonomiske støtte er skattefri, og påvirker ikke de offentlige ydelser, man i forvejen modtager. Alle modtagerne af den ekstra økonomiske støtte modtager et brev med orientering om udbetalingen og om, hvornår udbetalingen finder sted. Udbetaling Danmark forventer, at langt de fleste modtagere vil have beløbet på kontoen i løbet af de kommende dage.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Jeg er tilfreds med, at vi endnu en gang er klar til at udbetale inflationshjælp til folkepensionister, der har svært ved at få budgettet til at hænge sammen på grund af de højere priser. Der er ingen tvivl om, at økonomisk vanskeligt stillede borgere betaler en høj pris for den økonomiske uro, vi oplever i både Danmark og resten af Europa

- Jeg håber, at hjælpen vil gøre tilværelsen lidt lettere for dem, der jo ikke nødvendigvis har mulighed for at gøre brug af de mange jobmuligheder på arbejdsmarkedet.

  

Kontakt

Pressevagt

51232830