Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 31-08-2023

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstallet for juli 2023

I juli 2023 var der 83.500 ledige. Det er 600 flere end måneden før svarende til en stigning i antallet af ledige på 0,7 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed fortsat 2,8 procent.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

 - Vi ser igen i juli, at ledigheden er omtrent uændret. Antallet af ledige har ligget på et lavt niveau siden årsskiftet, hvilket kommer os alle til gavn. 

- Med den lave ledighed følger mangel på arbejdskraft i både den private og den offentlige sektor. Medarbejdere i både ældreplejen, rengøringsbranchen, hotel og restauration og mange andre steder efterlyser flere kolleger til at løse opgaverne. 

- For den enkelte og samfundets skyld, så skal flere med i det arbejdende fællesskab. Vi vil indføre en arbejdspligt for mennesker med et integrationsbehov, så flere kommer i kontakt med det danske arbejdsfællesskab. Vi har fokus på opkvalificering af ledige til brancher, der mangler medarbejdere, og vi vil forbedre rammerne for et mere rummeligt arbejdsmarked, så der også er plads til personer med en begrænset arbejdsevne. 

Kontakt

Pressevagt

51232830