Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 29-09-2023

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstallet for august 2023

I august 2023 var der 84.300 ledige. Det er 500 flere end måneden før svarende til en lille stigning i antallet af ledige på 0,6 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu 2,9 procent.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

 - Igen oplever vi en stort set uændret ledighed, og det betyder, at antallet af ledige nu i en lang periode har ligget på et lavt niveau. Det er værd at glæde sig over, da det betyder, at økonomien er stabil, at virksomhederne klarer sig godt, og at mange har et arbejde at stå op til om morgenen.  

- Til gengæld betyder den lave ledighed også, at en del brancher efterlyser flere medarbejdere. Det gælder fx indenfor velfærdsfagene og den grønne omstilling. 

- Regeringen har afsat tre milliarder kroner til et lønløft til visse medarbejdere i vores offentlige sektor, hvor der i særlig grad mangler kolleger. Lønløftet skal blandt andet gøre det mere attraktivt at gå fra deltid til fuld tid og at tage nogle af de vagter, som ellers er svære at få besat herunder weekend- og nattevagter.

Kontakt

Pressevagt

51232830