Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 29-11-2023

Ny formand for Arbejdsmiljørådet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen har i dag udnævnt Louise Høst til ny formand for Arbejdsmiljørådet. Louise Høst har mange års erfaring med bestyrelsesarbejde og ledelse og har stor indsigt i det danske arbejdsmarked.

Louise Høst har i ni år været direktør i Metroselskabet & Hovedstadens Letbane. Fra 6. december tiltræder hun stillingen som administrerende direktør i Fjernvarme Fyn. Dertil kommer bl.a. poster som sekretariatschef hos Socialdemokraterne og kommunikationschef hos fhv. LO (nuværende FH). 

Arbejdsmiljørådet rådgiver beskæftigelsesministeren om aktuelle arbejdsmiljøpolitiske spørgsmål. Desuden spiller Rådet en central rolle som bindeled mellem arbejdsmarkedets parter, beskæftigelsesministeren og de øvrige politiske beslutningstagere i forhold til at forbedre arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser.

Arbejdsmiljørådet består af en formand og 20 medlemmer fra arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer. Louise Høst tiltræder formandsposten d. 1. januar og afløser Christina Lage, hvis periode udløber ved årsskiftet. Christina Lage har ikke ønsket at fortsætte i stillingen. 

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen:

- Louise Høst har en dyb indsigt i, hvordan det danske arbejdsmarked fungerer. Med hendes faglige og personlige kompetencer er hun i høj grad kvalificeret til posten, og jeg glæder mig til samarbejdet. Samtidig vil jeg gerne sige tak til Christina Lage for den store indsats, hun har ydet gennem de sidste godt fem år. 

 Kommende formand for Arbejdsmiljørådet Louise Høst:

 - Jeg glæder mig utrolig meget til at tiltræde som formand for Arbejdsmiljørådet. Det er jo her, de centrale aktører tager de vigtigste diskussioner om fremtidens arbejdsmiljø. Arbejdsmiljø er i den grad et hjertebarn for mig. Som direktør i Metroselskabet fik jeg øjnene op for, hvor nødvendigt det er at skærpe risikobevidstheden og skabe et trygt psykisk arbejdsmiljø, hvor alle kan bidrage til at styrke sikkerhedskulturen. Vi bør ganske enkelt ikke acceptere, at folk bliver syge eller kommer til skade af at gå på arbejde. Jeg kan næsten ikke forestille mig noget mere meningsfyldt end at bidrage til, at alle kommer sikre og sunde hjem fra arbejde. 

 

Kontakt

Pressevagt

51232830