Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 05-01-2024

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstal november 2023

I november 2023 var der 85.400 ledige. Det er 300 flere end måneden før svarende til en stigning i antallet af ledige på 0,4 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu 2,9 procent.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

 - Vi ser en lille stigning i ledigheden i november, men ledigheden ligger stadig på et meget lavt niveau. Det er tegn på, at vi fortsat har en sund økonomi, og at virksomhederne grundlæggende klarer sig godt.

- Både den grønne omstilling, erhvervslivet generelt og vores velfærdssektor har fortsat brug for arbejdskraft, og regeringen har fokus på at skaffe nok hænder. Fx har vi lige indgået en stor trepartsaftale om lønløft til grupper af ansatte i velfærdssektoren, hvor der mangler arbejdskraft. Aftalen skal sikre flere kolleger på ikke mindst hospitalerne, i daginstitutioner og i ældreplejen.

- Vi skal have endnu flere med på arbejdsmarkedet. Det gælder især de mange unge, der ikke har fundet fodfæste på arbejdsmarkedet, og som ikke er i gang med en uddannelse.

Kontakt

Pressevagt

51232830