Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-03-2024

Beskæftigelsesministeriet offentliggør fremover egne ledighedstal – ledigheden er omtrent uændret i februar

Fremover offentliggør Beskæftigelsesministeriet sine egne ledighedstal samt egen indikator for ledigheden. Ledighedstallene for februar viser, at ledigheden i årets anden måned ligger på omtrent 86.800 fuldtidsledige. Det er 200 flere sammenlignet med måneden før, hvilket betyder, at udviklingen i ledigheden er omtrent uændret.

Beskæftigelsesministeriet har en væsentlig opgave i at oplyse samfundet om udviklingen på arbejdsmarkedet. Derfor kommer ministeriet fremover til at kommunikere om udviklingen så hurtigt som muligt, hvilket giver mulighed for at reagere tidligere fx i krisetider.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Fremover kan vi fortælle om udviklingen i ledigheden endnu tidligere end før. Det betyder, at de mange økonomer, organisationer og andre, der følger ledigheden nøje, nu endnu hurtigere kan tage bestik af ledighedssituationen, og have det med i deres analyser, holdninger og formidlinger.

- Ledigheden steg meget lidt i februar, og er fortsat på et lavt niveau. Arbejdsmarkedet buldrer stadig derud af, og selvom der er visse tegn på en opbremsning, så er vi et rigtigt godt sted. Det er godt for den enkelte, der er kommet i arbejde, og godt for hele samfundet. 

Beskæftigelsesministeriet vil næste måned for første gang også offentliggøre en indikator for ledigheden. Indikatoren for ledigheden for marts måned kommer den 5. april.

Grundlæggende ligger både indikatoren og ledighedstallene fra henholdsvis STAR og Danmarks Statistik tæt på hinanden. De vil ikke være helt identiske, da der er forskelle i opgørelsesmetoden samt den efterfølgende sæsonkorrektion. 

Læs om opgørelsesmetoden i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering på jobindsats.dk, hvor statistikkerne bag tallene også kan findes

 

Kontakt

Pressevagt

51232830