Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 19-03-2024

Fra 1. maj får tvillingeforældre længere orlov

Et enigt Folketing har tirsdag besluttet at give hver forælder til tvillinger 13 ugers ekstra orlov.

Forældre til tvillinger kan fra 1. maj i år se frem til bedre orlovsvilkår. Samlet bliver der 26 ekstra orlovsuger med barselsdagpenge til at vænne sig til den nye hverdag og skabe mere ro i den første tid.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Det er en ekstra stor mundfuld, når der ikke bare kommer et, men to spædbørn i familien på samme tid. Nu sikrer vi, at der bliver bedre tid til at få styr på hverdagen.

- Hvert år står forældrene til omkring 1.000 tvillingepar i en lykkelig men også svær situation. Det har været en vigtig prioritet for regeringen og aftalepartierne at give dem bedre vilkår.

De nye regler udspringer fra den politiske aftale, som regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne) og Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti indgik som en del af finansloven for 2023.

De 26 ugers ekstra orlov med 13 uger til hver forælder skal afholdes, inden børnene fylder 1 år. Reglerne omfatter alle forældre, der får to eller flere børn ved samme fødsel eller adoption. På den måde vil de nye regler erstatte de gældende regler om ekstra orlov til forældre, der får tre eller flere børn ved samme fødsel.

Kontakt

Pressevagt

51232830