Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 19-09-2024

Uændret ledighed i august 2024

Der er 87.000 fuldtidsledige i august 2024. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Ledigheden er dermed uændret i forhold til måneden før. Ledighedsprocenten er fortsat på 2,9 pct.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Noget af det, der driver mig mest som socialdemokratisk beskæftigelsesminister, er, hvordan vi politisk og fra samfundets side giver flere ledige muligheden for at få et arbejde og et fællesskab at stå op til hver dag.

- Derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at have fokus på at få de sidste med, selvom ledigheden er lav. I år har vi for eksempel gjort det permanent for ufaglærte at tage en faglært uddannelse på 110 pct. af dagpengesatsen.

- Med en lav ledighed giver det mulighed for at få flere med i det arbejdende fællesskab. Derfor har vi i regeringen stort fokus på de 43.000 unge uden uddannelse og job. Vi skylder at give dem bedre forudsætninger for at blive en del af det fællesskab, det kan være at have et arbejde. Det kræver en meget bred indsats - politisk og fra civilsamfundets side.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering offentliggør ledighedstallet for september måned den 18. oktober.

Kontakt

Pressevagt

51232830