Spring over hovedmenu

Ingen modregning i pension og efterløn for at hjælpe ukrainske flygtninge i velfærdssektoren

Regeringen (Socialdemokratiet) har sammen med en række partier og løsgængere indgået en aftale den 9. maj 2022 om, at folke-, førtids- og seniorpensionister og efterlønsmodtagere ikke vil blive modregnet for indtægter fra arbejde inden for offentlige og private velfærdssektorer i relation til fordrevne fra Ukraine.

Et flertal i Folketinget er blevet enige om en aftale, som skal belønne dem, der ansættes eller tager ekstra arbejde i velfærdssektoren for at hjælpe ukrainske flygtninge.

Aftalen er indgået af regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Alternativet, Kristendemokraterne og Bent Bøgsted på vegne af arbejdsfællesskabet af løsgængere (Liselott Blixt, Hans Kristian Skibby, Karina Adsbøl, Marie Krarup og Lise Bech). 

Aftalen betyder mere konkret, at pensionister og efterlønsmodtagere, som fx ansættes på en skole, der har ansvar for ukrainere med opholdstilladelse efter særloven for ukrainske flygtninge, slipper for at blive modregnet i social pension eller efterløn. 

Aftalen udspringer af et behov for flere hænder til at tage imod de mange tusinde fordrevne fra krigen i Ukraine, så de får en tryg hverdag med mulighed for pasning, skole og job i Danmark.