Spring over hovedmenu

NYHED / 06-07-2017

Pulje: Syv projekter skal hjælpe borgere med handicap i job

Syv projekter er blevet valgt ud blandt et stort ansøgerfelt og får samlet set 21,5 mio. kr. til at hjælpe borgere med handicap tættere på arbejdsmarkedet.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har udvalgt syv projekter, som over de næste to til tre år får i alt 21,5 mio. kr. til at fremme, at flere personer med handicap kommer i job. Fælles for de syv projekter er, at de alle har et virksomhedsrettet fokus.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Alt for mange borgere med handicap står fortsat uden for arbejdsmarkedet. Det kræver handling. Vi skal udnytte, at vi står i en gunstig situation på arbejdsmarkedet til at få endnu flere med. Det glæder mig derfor, at så mange har ønsket at få del i puljen. Det vidner om, at vi har mange dygtige aktører på det her område, og at der er mange muligheder for at hjælpe og sætte ind med en virksomhedsrettet indsats, så flere borgere med handicap får gavn af opsvinget.  

De syv projekter er:

  • Aarhus Kommune i samarbejde med OCN Danmark, Føtex og Catering Danmark: ”Øvebaner – på vej i job” (4,0 mio. kr.)
  • Silkeborg Kommune og Frivilligcenter Silkeborg: ”Koordineret Jobrettet Ungeindsats” (2,2 mio. kr.)
  • Professionshøjskolen VIA University College i samarbejde med Danske handicaporganisationer, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Pluss Leadership A/S og Magistraten for Sociale Forhold og Beskæftigelse (Aarhus Kommune): ”Fra uddannelse til første job – med handicap” (1,6 mio. kr.)
  • Institut for Blinde og Svagsynede, Københavns Kommune og All Ears: ”Pre-Employment Programme” (3,3 mio. kr.)
  • Odense Kommune: ”My Way To Succes” (2,7 mio. kr.)
  • University College Sjælland i samarbejde med Det Centrale Handicapråd og Køge Kommune: ”Flere borgere med handicap i beskæftigelse” (4,7 mio. kr.)
  • Hans Knudsen Instituttet og Frederiksberg Kommune: ”Job i fokus” (3 mio. kr.)

Læs mere om de syv projekter (PDF)