Spring over hovedmenu

NYHED / 02-11-2017

445 forslag skal rydde op i job-regler

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har nu fået 445 forslag fra kommuner, a-kasser og borgere til at rydde op i lovgivningen på beskæftigelsesområdet i forbindelse med kampagnen ”Ryd op i regeljunglen”.

445 konkrete forslag til forenkling af beskæftigelsesindsatsen er resultatet af kampagnen ”Ryd op i regeljunglen”, som beskæftigelsesministeren satte i værk i foråret.

Forslagene fra kommunerne handler primært om færre proceskrav til, hvad der skal ske undervejs i den periode, hvor en borger er ledig, samt at man skal opdele de ledige i færre målgrupper.

For borgerne og a-kasserne handler forslagene især om at skærpe reglerne for virksomhedernes brug af praktik og løntilskud, og at der ikke skal være samme krav om samtaler for ledige, som er jobparate, og ledige, som har brug for en ekstra indsats.

Forenklingen af beskæftigelseslovgivningen (LAB) er første trin i en proces, som skal rydde ud i overflødige regler på området.

Senere vil regeringen se på reglerne på sanktionslovgivningen, ligesom dagpengelovgivningen skal gennemskrives, så reglerne fremstår mere enkle for borgere.

Innovationsminister Sophie Løhde har startet kampagnen ”Meld en regel” frem til 1. februar 2018 for at rydde op i unødvendige regler i det offentlige helt generelt. Skulle der også her komme forslag inden for beskæftigelsesområdet, vil regeringen arbejde videre med dem efterfølgende.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg er glad for, at både KL, kommuner, borgere og andre inden for området har engageret sig i den her sag. Det er helt afgørende, at vi har en lovgivning, som hjælper borgerne med at komme i job og ikke lægger unødige forhindringer i vejen. Jeg er meget optaget af, at vi får gjort livet lettere for kommunerne, så de bruger mindre tid på bureaukrati og mere tid på at hjælpe folk i arbejde.

- Nu vil jeg se på forslagene fra rapporten og de øvrige forslag, jeg har modtaget, og så vil regeringen komme med et endeligt udspil senere. Jeg håber meget, at resten af Folketinget vil bakke op om en forenkling af beskæftigelsesindsatsen.

Rapport: Ryd op i regeljunglen - Opsamling af forslag (PDF)