Spring over hovedmenu

NYHED / 20-09-2021

Beskæftigelsesministeren mødes med partierne for at drøfte nyt kontanthjælpssystem

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard mødes med Folketingets partier for at drøfte Ydelseskommissionens anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem.

Regeringen følger nu op på Ydelseskommissionens anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem, som kommissionen fremlagde i foråret. Derfor har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard indkaldt alle Folketingets partier til drøftelser startende mandag for at lytte til deres ønsker til fremtidens ydelsessystem og diskutere mulighederne for en aftale.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er regeringens ambition at lande en bred aftale, som så mange partier som muligt kan se sig selv i. Derfor ser jeg frem til at mødes med beskæftigelsesordførerne og blive endnu klogere på, hvad der er vigtigt for dem.

- Regeringen har tre pejlemærker. For det første skal der være en økonomisk gevinst ved at være i arbejde. Kontanthjælp er en midlertidig ydelse, og det skal ydelserne afspejle. For det andet skal børn i Danmark vokse op under rimelige forhold og have mulighed for at være en aktiv del af fællesskabet. Og for det tredje må ydelserne ikke øge tilstrømningen til Danmark. Regeringens politik er den samme som før valget – vi ønsker ikke at hæve ydelserne til udlændinge. Og der bør fortsat være et optjeningsprincip, så man ikke kan få høje ydelser fra dag et i Danmark.

- Kontanthjælpssystemet skal spille sammen med den 37 timers arbejdspligt, som regeringen har foreslået. Nytilkomne udlændinge og andre med integrationsbehov skal mødes med et krav om 37 timers arbejdspligt og honoreres for den indsats, de yder – på samme måde som på arbejdsmarkedet. 

Ydelseskommissionen fremlagde sin rapport med anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem den 31. maj 2021.

Kontakt

Pressevagt

51232830