Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 31-01-2022

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for december 2021

I december 2021 var der 70.900 ledige. Det er 9.400 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 11,7 pct. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er nu nede på 2,5 pct. Den positive udvikling forsætter således, og i december oplevede vi det laveste antal ledige siden september 2008.*

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Dagens ledighedstal viser med al tydelighed, at regeringens krisepolitik med massive investeringer og hjælpepakker har båret frugt. Det gør mig utroligt glad, at vi i dag nærmer os et historisk lavt antal ledige. Det havde ingen forestillet sig for bare et år siden. Nu står vi så i en situation, hvor der i visse brancher mangler hænder.

- Med aftalen om 'Danmark kan mere I' gør vi Danmark stærkere, og vi investerer i fremtiden. Vi prioriterer uddannelse, klima og sikrer, at endnu flere danskere kommer i arbejde. Til gavn for lønmodtagerne og for virksomhederne.

- Regeringen er klar til at gøre endnu mere. Nu mangler vi så bare, at de borgerlige partier trækker i arbejdstøjet og tager ansvar. De kan ikke forhindre regeringens tiltag i at blive til virkelighed – kun forhale processen. Men ærlig talt er den nuværende situation alt for alvorlig til politiske drillerier.

*Note: Overgangen til samtidighedsferie samt fordelingen af helligdage mellem jul og nytår har påvirket feriemønsteret i december 2021, og dermed også i nogen grad ledighedsudviklingen da forløb på feriedagpenge ikke tæller med i ledighedsstatistikken.

Kontakt

Pressevagt

51232830