Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 15-12-2023

Ny politisk aftale forhøjer permanent ældrechecken for 300.000 pensionister

Ny politisk aftale gavner næsten 300.000 pensionister, der fremover får forhøjet deres ældrecheck. Se hvor mange i din kommune, der i dag modtager ældrecheck.

Regeringen, SF og Enhedslisten har i dag indgået en politisk aftale, der sikrer en permanent forhøjelse af ældrechecken. Forhøjelsen, der er på 4800 kr, skal bidrage til at forbedre økonomien for folkepensionister med de laveste indtægter og formuer. Den forhøjede ældrecheck træder i kraft i 2025.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Vi ønsker at give en håndsrækning til de af vores pensionister, der stort set kun har folkepensionens ydelser at leve for. Det er første gang i 10 år, vi forhøjer ældrechecken permanent. Alle pensionister, uanset indtægt og formue, skal have en værdig alderdom.

Ældreminister Mette Kierkgaard siger:

- Tryghed er vigtigt for en god alderdom. Og her spiller det en stor rolle at have økonomisk ro i maven. Livsglæde kommer blandt andet af, at der er råd til at leve og bruge tiden på sine interesser og de mennesker, der står en nær. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi forhøjer ældrechecken permanent og sikrer en økonomisk polstring, der kan varme hos de ældre, der ikke har store formuer og indtægter.

Forhøjelsen af ældrechecken indgår i ”Aftale om Grøn Luftfart i Danmark” og finansieres af en passagerafgift på flyrejser, som forventes at give et provenu på ca. 1,2 mia. kr. ved fuld indfasning i 2030. Provenuet fra passagerafgiften foreslås udover ældrechecken også anvendt til finansiering af den første grønne omstilling af indenrigsluftfarten.

Kontakt

Pressevagt

51232830