Spring over hovedmenu

Jurastuderende med interesse for offentlig ret og databeskyttelse

Interesserer du dig for offentlig forvaltning og databeskyttelse? Har du mod på at prøve kræfter med en bred vifte af juridiske opgaver inden for arbejdsmiljøret, forvaltningsret og databeskyttelsesret? Så er det dig, vi vil have med på holdet!

Du bliver en del af et stærkt fællesskab

Du kan se frem til en alsidig hverdag i kontoret for Jura og Forenkling, hvor vi har et stærkt fagligt fællesskab og en bred vifte af opgaver. I samarbejde med dine kollegaer kommer du til at løse mange forskellige meningsfulde juridiske opgaver, som bidrager til Arbejdstilsynets opgave med at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser. Vi tilbyder god sparring og mulighed for at få mere ansvar i takt med, at du bliver dygtigere til opgaverne. Vi søger to jurastuderende til kontoret, hvor der i forvejen er en jurastuderende ansat.

Som vores nye student skal du blandt andet hjælpe med:

 • håndtering af besvarelser af diverse juridiske spørgsmål inden for arbejdsmiljøområdet
 • bistå ved håndtering af aktindsigter efter offentlighedsloven
 • foretage juridisk informationssøgning og bistå i regelarbejde, fx i form af sammenskrivning af bekendtgørelser, m.v.
 • ajourføre Arbejdstilsynets hændelseslog over sikkerhedshændelser og evt. anmelde brud til Datatilsynet
 • skabe awareness om cyber- og informationssikkerhed samt databeskyttelse hos medarbejdere i Arbejdstilsynet
 • løse databeskyttelsesretlige opgaver, bl.a. udarbejdelse af oplysningstekster og besvarelse af anmodninger om indsigt og lignende
 • udarbejde dagsorden og skrive referat til de større møder, som kontoret afholder

Hvem er vi? 

I Arbejdsmiljøfagligt Center (AFC) udvikling og formidler vi regler om arbejdsmiljø og arbejdsmiljøfaglig viden for løbende at betjene beskæftigelsesministeren og for at understøtte virksomhedernes arbejdsmiljøindsats samt Arbejdstilsynets tilsyn. Det sker i samarbejde med bl.a. vores departementet, arbejdsmarkedets organisationer og andre myndigheder. AFC består af en række kontorer, som har et tæt og godt samarbejde om opgaveløsningen.

Kontoret for Jura og Forenkling består af 22 medarbejdere, hvoraf de fleste er jurister. Vi har det overordnede ansvar for arbejdsmiljøloven og en række bekendtgørelser. Vi har også det overordnede ansvar for de juridiske rammer for tilsynet, herunder Arbejdstilsynets reaktionsmuligheder, og vi bistår de andre kontorer i AFC med juridisk sparring, deltager i projekter på tværs af Arbejdstilsynet og løser opgaver inden for forvaltningsret, cyber- og informationssikkerhed og databeskyttelse.

Du vil i dit arbejde som student bistå kontorets team for informationssikkerhed og databeskyttelse (Team Infosik), som har hovedansvaret for, at Arbejdstilsynet overholder databeskyttelseslovgivningen samt de standarder og krav til cyber- og informationssikkerhed, som statslige myndigheder skal leve op til. Teamet består af fem personer med forskellig faglig baggrund og en student. 

Her finder du gode muligheder for at udvikle dig i et stærkt fagligt fællesskab. Det er vigtigt for os, at vi finder den rigtige vej for dig. 

Om dig

Vi forestiller os, at du

 • er stud.jur. eller stud.merc.jur.,
 • har interesse for offentlig ret, databeskyttelse, it og informationssikkerhed
 • har gode formuleringsevner både skriftlige og mundtligt
 • er ansvarsbevidst, grundig og er i stand til at arbejde selvstændigt
 • er struktureret, udadvendt og kan bevare overblikket.

Men det vigtigste er, at du er engageret og har let ved at samarbejde – resten skal vi nok lære dig.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er en studenterstilling på gennemsnitligt 15 timer om ugen. Vi tager højde for, at du skal passe dit studie og i eksamensperioder, hvor studiet kræver mere af din tid, er der mulighed for fleksibilitet. Vi vil gerne have, at du starter senest den 1. november 2023 eller hurtigst muligt herefter.

Du bliver ansat som student efter OAO-S-fællesoverenskomsten, organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) i statens tjeneste.

Dit daglige arbejdssted er Arbejdstilsynet, Landskronagade 33, 2100 København Ø.

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Mette Kirkegaard Meibom på tlf. 7220 8957 eller mail mkm@at.dk.

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede ansøgere uanset personlig baggrund til at søge stillingen. 

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest søndag den 29. september 2023.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 40.
 

Send ansøgning