Et særligt år med ekspertgruppe, koordinering og talentudvikling
Daniel har været en del af sekretariatet, som har betjent ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats. Ved siden af er der også blevet tid til at gennemføre vores ledelsesudviklingsforløb ”Talent for ledelse”.
Daniel er specialkonsulent i Center for Arbejdsmarkedspolitik, hvor han har været i godt tre år. Det seneste år har han været en del af sekretariatet, som har betjent ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats.
Daniel har stået for at koordinere arbejdet i sekretariatet, som har været forankret i departementet og har bestået af en sekretariatschef og ni medarbejdere fra departementet og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
- Det seneste år har været noget af det fedeste og det sværeste, jeg har prøvet i mit arbejdsliv. Arbejdet har krævet ekstremt meget koordination og samarbejde på tværs. Hver medarbejder i sekretariatet har været ansvarlige for hver deres spor og har på den måde været fagspecialister og tovholdere på hver deres område. Men samtidig skulle vi i den afsluttende fase have alle enderne til at mødes. Jeg har været koordinerende hele vejen og skulle til sidst prøve at give et bud på, hvordan trådene kunne bindes sammen i rapportens sammenfatning. Det var super fedt at få mulighed for, men det har også været en virkelig svær opgave.
Sekretariatet har haft til opgave at forberede de mange ekspertgruppemøder, udforme analyser, skrive notater og lave modeller, som ekspertgruppen løbende er blevet præsenteret for, og som de har truffet deres beslutninger på baggrund af. Arbejdet har krævet meget koordination og en stor kontaktflade, fordi der har været et stort set up omkring ekspertgruppen med blandt andet en styregruppe, fire involverede ministerier, en følgegruppe og en lang række formøder, interessentmøder og selvfølgelig flere månedlige møder i ekspertgruppen.
Udover at betjene ekspertgruppen har Daniel været på vores udviklingsforløb for potentielle ledere ”Talent for Ledelse” sammen med ti kolleger på tværs af ministeriet. Daniel havde, før han startede på forløbet, haft løbende snakke med sin chef om ledelse var en vej, han skulle gå.
Selv om Daniel oplever, at det til tider i en travl hverdag uden et formelt ledelsesmandat kan være udfordrende at bruge det, han har lært i forløbet én til én, er han er blevet afklaret om, at han gerne vil ledelse, og forløbet har også modnet ham.
- Meget af forløbet handler om at kigge indad, og det er nok sundt for alle mennesker at komme igennem sådan en proces, og det har bestemt været lærerigt. Men det kan også være lidt hårdt, også i relation til mit daglige virke, at man skal prøve og arbejde med sig selv, når man har impulser til at gøre noget andet.
Inden Daniel kom til departementet var han i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det var hans første job som nyuddannet statskundskaber. Efter knap tre år, var han klar til at prøve noget nyt og søgte stillingen i Center for Arbejdsmarkedspolitik i departementet.
- Jeg var klar til at prøve noget nyt, og så holdt jeg bare meget af Beskæftigelsesministeriet og beskæftigelsesområdet. Jeg var slet ikke færdig med det, så det var egentlig bare en god mulighed for at få nogle andre vinkler på det, jeg allerede havde arbejdet med. Jeg synes også, det er spændende at arbejde lidt tættere på det strategiske og politiske, som man får bedre mulighed for her i departementet. Omvendt er der en masse andre plusser ved at arbejde i en styrelse.
Daniel synes, noget af det bedste ved at arbejde i departementet er, når det spidser til med politiske forhandlinger og ikke mindst samarbejdet med de mange dygtige medarbejdere og chefer.
- Jeg har ekstremt mange dygtige kolleger, og jeg synes, vi har nogle rigtig kompetente chefer i departementet. Og så er der et overraskende fladt ledelseshierarki. Jeg synes, det er fedt, at man har en arbejdsplads, hvor der lyttes til medarbejderne, og man til tider tør sige sine chefer imod.