Spring over hovedmenu
Medarbejderportræt Gulraz

Mine dage handler om at få departementschefens dag til at fungere

Som sekretær for departementschefen undrer Gulraz sig ofte over, hvor få udenfor ministerierne, der egentlig ved, hvad en departementschef laver. Departementschefen er jo faktisk én af de vigtigste personer i et departement.

Gulraz er ansat i Minister- og Ledelsessekretariatet, hvor hun er sekretær for departementschefen. Gulraz startede som elev i 1997 og har været i Beskæftigelsesministeriets departement lige siden. Gulraz har mange forskellige slags opgaver og er også it-superbruger, men hendes hovedopgave er at få departementschefens dag til at fungere.   

 - Jeg har nogle faste administrative opgaver lige fra håndtering af fakturaer til afregninger og bestilling af forplejning til møder, men det er bestemt ikke det, jeg fylder hele min arbejdsdag ud med. Det er departementschefen. Min hovedopgave er, at hans dag fungerer.  

Sammen med departementschefsekretæren forsøger Gulraz at holde styr på departementschefens kalender, indkalde til møder og tjekke op på, om de sager, der skal til departementschefen og ministeren, er på vej, og hvis ikke rykke for dem.

- Vi planlægger og koordinerer departementschefens kalender og aktiviteter i hverdagen. Vi skal hele tiden være et par skridt foran. Hvis vi kan se noget rykker sig, skal vi sørge for, at det næste også bliver rykket, og at folk ved besked. Det kan både være møder som sager. Vores departementschef er til mange møder i løbet af dagen, så at finde tid i hans kalender til, at han også når at se på de mange sager, han får i løbet af en dag, er også en af vores højeste prioriteter.

Gulraz har gennem årene været sekretær for mange forskellige chefer både afdelingschefer og departementschefer. Men selvom hun har været her længe, føler hun ikke, at hun altid har lavet det samme.

- Hver chef vil have opgaverne løst på sin egen måde, så jeg føler, at jeg har fået et nyt job, hver gang jeg har fået ny chef.   

Som sekretær for departementschefen skal man være klar til gribe de udfordringer, der kommer i løbet af en dag. Tingene går nogle gange stærkt, men der er aldrig en dårlig stemning, og det er noget af det, som Gulraz lægger stor vægt på.

- Jeg møder altid glad ind på arbejde, fordi jeg har nogle dejlige kolleger og chefer, som altid er villige til at lytte og hjælpe. Der er en rigtig god tone og tillid i hele huset, og her er ikke forskel på, om du er HK’er eller AC’er, kontorchef eller afdelingschef – vi er alle ens. Alle har hver sin rolle, og vi er ikke for fine til at hjælpe hinanden. Det motiverer mig at møde ind og se, at mit bidrag har en værdi og gør en forskel.

Beskæftigelsesministeriet gør rigtig meget for det danske arbejdsmarked, men vi har også et stort fokus på, at vores egen arbejdsplads er i verdensklasse, hvor alle spiller en rolle, og der er åbenhed om fejl.

- Det bedste for mig er vores fællesskab, at vi møder hinanden på samme niveau, og at vi værdsætter hinanden. Vi kan hygge os – selv når vi til tider har travlt. Jeg føler, at mine nærmeste kolleger og chefer er som en familie. Og så er det fedt, at vi har åbenhed om fejl, for det er menneskeligt at fejle, og ledelsen er enormt forstående over for det. Der er også meget fokus på medarbejderudvikling, og at vi har det godt. Alt dette tilsammen synes jeg gør min arbejdsplads til den bedste - det er nok også derfor, at jeg har været her i så mange år.